Sıkça Sorulan Sorular
Genel Sorular
Sütün içinden çıkan topak normal midir?
Jersey sütümüz üstünde biriken yağ tabakasına Avrupa’da “Golden Top” yani “Altın Taç” denmektedir. Sütümüz üzerinde bir yağ tabakasıyla yani Altın Taçı ile birlikte size gelmektedir. Böylece şanslı olan herkes bu bölümün tadını çıkarabilmektedir. Bu bir kusur değil sütümüzün homojenize edilmediğinin ve ekstra yağlı olduğunun bir kanıtı yani Altın Taçı’dır.
Tam yağlı sütün neredeyse iki katı yağlı olan sütümüzü homojenize etmediğimizden yağ topakları sütün üzerinde tabaka oluşturmaktadır. Bu aslında doğaldır ve aldığınız sütün içindeki yağın "gerçek süt yağı" olduğunu göstermektedir. Çok yağlı süte pek alışık olmayanlar sütümüzdeki bol yağı margarin olarak algılayabilmektedir. Çalkalayarak gönül rahatlığıyla afiyetle tüketebilirsiniz.
Süt kaynatılırken yüzeyde oluşan sarı yağ sağlıklı mıdır?
Yağlı sütler ısıtılınca süt yağı kazeinden ve laktozdan ayrılarak sütün yüzeyine çıkmaktadır. Yağlı süte alışık olmayanlar yüzeyde beliren sarı renkteki bu yağ parçacıklarını margarin zannetmektedirler. Oysa altın sarısı renge sahip bu bileşen sütün ekonomik ve besin değeri en yüksek bileşeni olan sade yağdır.
İçerisinde yağda çözünmüş A, D ve E vitaminleri bulunan sade yağ ayrıca K2 ve bütirik asit yönünden oldukça zengindir. Sade yağ bağışıklık sisteminin korunmasına katkı sağlar, bağırsak florasını düzenler ve bağırsakları korur. Mide asidi salgısını dengeleyerek sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkin rol oynar. Sade yağın vücut tarafından emilimi bitkisel yağlara göre daha kolaydır.
Yoğurt mayalıyorum ancak yoğurdum tutmuyor. Sütün içinde katkı maddesi mi var?
Yoğurt mayalamada yaşanan sorunların birçok sebebi olabilmektedir. Süt bu sebeplerden sadece bir tanesidir. Siz değerli müşterilerimize titizlikle sunduğumuz sütümüz; kalite, besin değerleri ve mikrobiyolojik açıdan yoğurt yapmaya son derece elverişli olup yaptığımız çalışmalarla da desteklenmektedir. Hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Bu nedenle süt kaynaklı bir problem olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Yoğurtta düzgün bir yapı ve tat elde edebilmek için kullanacağımız mayanın niteliği ve miktarı, mayalama sıcaklığı, mayalanma süresi, depolama sıcaklığı gibi parametrelerin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu durumda diğer etkenleri değerlendirmek gerekmektedir. Yoğurdun sulu olmasının başlıca sebepleri şu şekilde sıralanabilir:
- Yoğurt yapmak için kullanılan maya ekşi ve sulu olabilir.
- Yüksek sıcaklıkta mayalama yapılmış olabilir. (Önerilen 44-45 derecedir)
- Süte gerekenden fazla miktarda maya katılmış olabilir.
- Mayalama süresi gerektiğinden uzun tutulmuş olabilir. (önerilen 4-5 saat)
- Yoğurt mayalandıktan sonra hızlı bir şekilde soğutulmamış olabilir.- Yüksek depolama sıcaklığı yüksek olabilir. (+4 derecede buzdolabında muhafaza edilmelidir.)
Sütün yağını alıyor musunuz?
Çiftliğimizde el değmeden sağdığımız sütlerimizi, yağını almadan zengin yağ içeriği ile sizlere sunmaktayız.
Sütleriniz mükemmel keşke pastörize olmasa yoğurtlarım eskisi gibi tutmuyor üstünde yoğurt kaymağı yerine sarı bir yağ tabakası oluyor neden?
Jersey sütünün üstünde biriken yağ tabakasına “Golden Top” yani “Altın Taç” denmektedir. Sütümüz üzerinde bir yağ tabakasıyla yani Altın Tacı ile birlikte size gelmektedir. Böylece şanslı olan herkes bunun tadını çıkarabilmektedir. Çalkalayarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Sütteki sarı yağ parçacıklarında endişe etmeli miyim? Endişe edecek bir şey yok, yağlı sütler ısıtılınca yağ kazeinden laktozdan ayrılarak sütün yüzeyine çıkmaktadır. Yağlı süte alışık olmayanlar yüzeyde beliren sarı renkte – ki bu yağ parçacıklarını margarin zannetmektedirler. Oysa altın sarısı renge sahip bu bileşen sütün besin değeri en yüksek bileşeni olan “sade yağ” dır. İçerisinde yağda çözünmüş A, D ve E vitaminleri bulunan “sadeyağ” ayrıca K2 vitamini yönünden oldukça zengindir. ”Sade yağ” bağışıklık sisteminin korunmasına katkı sağlar, bağırsak florasını düzenler ve bağırsakları korur. Mide asidi salgısını dengeleyerek sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkin rol oynar.
Sütü neden pastörize ediyoruz? Sütümüz kalite ve hijyen bakımından Avrupa Birliği standartlarının üzerindedir. Sütümüzü çiftliğimizden mutfağınıza ulaşana kadar korumak amacıyla pastörize ediyoruz. Pastörize süt ile yoğurt yapılır mı? Evde yoğurt yapmak için, süt 90-92°C’ye kadar ısıtılmalıdır. Böylece süt proteinleri ısıl işlemle beraber yoğurt yapmaya elverişli hale gelecektir. Pastörizasyon kaynama noktasından daha düşük bir sıcaklıkta, 72°C’de gerçekleşmektedir. Pastörize sütü doğrudan istediğiniz sıcaklıklara getirerek içebilir veya hazırladığınız yemeklerde kullanabilirsiniz.
Fakat yoğurt yapmak için süte 90-92°C’de 10-15 dakika ısıl işlem uygulamanız gerekir. Bu ısıl işlem yoğurt yapısının düzgün olmasını, ayrıca kaynama sırasında belli bir miktar su buharlaşacağı için de daha kıvamlı bir yoğurt elde etmenizi sağlar. Yoğurdun mayalanması için gereken sıcaklık ise 45°C’dir.
Yoğurt kaymağı parça parça oluyor. Siz bu süte ne katıyorsunuz ben böyle yoğurt kaymağı hiç görmedim. Katkı maddesi olmazsa böyle olmaz. Sebebini açıklar mısınız?
Jersey sütümüzde doğal olarak bulunan süt yağı oranı %5-%6 olup zengin süt yağı içeriğine sahiptir. Süt yağı bu zengin içerikten ötürü daha sarı ve yoğundur. Hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Evde yaptığınız yoğurt kaymağı tamamen doğal süt yağından oluşmaktadır. Süt yağı doğal yapısı gereği katılaşma ve yüzeyde toplanma eğilimi gösterir. Uzun süre soğuk depolamada bu katılaşmadan kaynaklı kaymak yapısında parçalanma olmaması için yaptığınız yoğurdu taze olarak tüketmenizi tavsiye ederiz.
Yoğurdu her zamanki gibi mayaladım ama çok sulu oldu. Sütün içine su mu kaynatıyorsunuz?
Sütümüz Türkiye ve dünya kalite standartlarının çok üzerinde bir süttür. Otomatik sağım robotlarıyla el değmeden sağılıp yine el değmeden titizlikle sizlere ulaştırılmaktadır. Bizler için müşteri memnuniyeti ve doğallık esastır. Bu doğrultuda sütümüzün içerisine su, katkı maddesi gibi kalitemizle örtüşmeyen hiçbir madde katmamız söz konusu değildir. Bu bağlamda probleminizin sütten kaynaklanmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Aşağıda sıraladığımız sebepleri ve önerileri göz önünde bulundurmanızı rica ederiz.
- Yoğurt yapılacak sütü kaynatma esnasında kaynatma sıcaklığının düşük ve ısıl işlemin yetersiz sürede olması.
- Yoğurt yapılacak mayanın bozuk ya da kusurlu olması. (ekşi, sulu vb.)
- Mayalanan sütün sıcaklığının normalden yüksek olması.
- Mayalanma süresinin uzun ve sıcaklığın yüksek olması.
- Yoğurdun mekanik sarsıntıya uğraması.
Çözüm önerisi:
- Yoğurda işlenecek süt 90-95℃’de 10-15 dakika ısıtılmalı.
- Yoğurt mayalama sıcaklığı 44-45℃ olup bu sıcaklıkta sabit tutulmalı.
- Mayalama işlemi bittikten sonra yoğurt hemen soğutulmalı ve sarsılmamalı.
- Yoğurt yapılacak mayanın kusursuz olmasına dikkat edilmeli.
Mayaladığım yoğurt ekşi oldu neden?
Yaşadığınız problem yoğurt yapımında sıkça karşılaşılan problemlerden bir tanesidir. Bu problemi gidermek adına aşağıda belirtilen sebepleri ve çözüm önerilerini dikkate alabilirsiniz. Mükemmel yoğurtlar yapacağınıza eminiz.
- Süte gerekenden fazla miktarda maya katılması
- Mayalanma süresi ve sıcaklığının yüksek olması
- Mayalanma işlemi bittikten sonra yoğurdun hızlı soğutulmaması
- Depolama sıcaklığının yüksek olması
Çözüm önerisi:
- Mayalanma işleminin ardından etkili bir soğutma yapılarak yoğurt bakterilerinin etkinliği minimuma indirilmeli.
- Depolama sıcaklığı mutlaka 10℃’nin altında olmalı.
Süt nasıl bu kadar yağlı oluyor? Ne koyuyorsunuz süte?
Sütün yağlı olması tamamen hayvan sağlığı ve kullandığımız yemlerle alakalıdır. Süt sağıldıktan sonra yağ eklenmesi söz konusu değildir. İşletmemizde BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO tarafından belirlenen İyi Süt Çiftliği Uygulamaları eksiksiz uygulanmakta ve hayvan sağlığı, besleme, hayvan refahı üst düzey standartlarda uygulanmaktadır. Hava, su ve yem kalitesine özel önem verilmektedir. Bunun karşılığında da yüksek kalitede süt ve yüksek verim elde edebilmekteyiz.
Sütünüzü direk kaynatmadan içebilir miyiz?
Sizlere ulaştırdığımız yüksek kalite jersey sütümüzde hijyeni ve sağlığı ön planda tutmaktayız. Bu nedenle sütü saniyeler içinde ısıtıp, soğuturuz. Böylelikle tüm zararlı bakteriler yok olurken, sütün besin değerini korur ve faydasından ödün vermeden sizlere sunarız. Her üretim sonrasında da mikrobiyolojik testlerini yapar ve uygunluğunu test ederiz. Sizler sütümüzü kaynatmadan istediğiniz sıcaklığa getirerek gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Neden Pastörize? Pastörizenin içinde katkı olmuyor mu?
Pastörize işlemi sütün 72℃’ye saniyeler içerisinde ısıtılıp soğutulmasıdır. Böylece sütteki zararlı bakteriler yok olurken yararlı bakteriler ve besin değerleri korunur. Bu işlemde kesinlikle katkı maddesi bulunmamaktadır.
Yoğurt yapmak için sütü ne kadar ısıtmalıyım?
Yoğurt yapmak için kullanacağınız sütü 90-92℃ de 10-15 dk ısıtmanız gerekmektedir. Sonrasında yoğurt mayalama sıcaklığı olan 44-45℃ ye kadar soğutarak mayalayabilirsiniz.
Mayaladığım yoğurt da sünme oluyor, neden kaynaklıdır?
Evde yoğurt yaparken devamlı olarak aynı mayanın kullanılması sonucunda yoğurt bakterilerine ortamdan yoğurt bakterilerini hasta eden virüsler bulaşır. Yararlı yoğurt bakterileri iş göremez hale gelir. Bunun sonucunda yoğurtta sünme, yapışkanlık, yapı bozukluğu vb. istenmeyen durumlar meydana gelir. Bu durumu engellemek amacıyla yoğurt yapılacak mayayı sık aralıklarla değiştirmek gerekmektedir.
Sütünüzle yoğurt nasıl mayalanır?
- Öncelikle tencereye sütü dökmeden içini su ile çalkalayın. Bu işlem sütün dibinin tutmaması için önemli. Ardından yüksek ateşte üzeri köpük köpük olana kadar karıştırıp sütünüzü *92° ‘yi geçmeyecek şekilde kaynamadan ısıtın.
- Süt köpük köpük olmaya başladığında, durmayacak şekilde altını kısın. Temiz bir kaşık yardımıyla 10 - 15 dk boyunca köpük köpük olan sütü kaynamadan havalandırarak ısıtmaya devam edin.
- Isıtma işlemi bittikten sonra yoğurt mayalayacağınız cam, toprak ya da seramik kabı temiz bir mutfak örtüsünün orta kısmına alın. Isınan sütü kaba boşaltın ve mayalama sıcaklığına kadar soğumasını bekleyin.
- Mayalama sıcaklığını 46-47°C olarak tavsiye ediyoruz. Uygun sıcaklığı anlayabilmek adına serçe parmağınızın uç kısmını sütün içine daldırın. Süt ne çok ılık ne de çok sıcak olmalıdır. Parmağınız sütün ısısına en az 10 saniye dayanmalıdır. 3 litre Uluova süt için maya miktarı yaklaşık 1,5 yemek kaşığı (60-70g) olmalıdır.
- Mayalama için kullanacağınız yoğurdu, küçük bir kasede maya olmayı bekleyen az miktarda ılık süte karıştırdıktan sonra yoğurdu mayalayacağınız kabın ortasından Uluova süte ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Mayalanan sütün sıcaklığını koruması için alt kısmında kalan örtüyle çevresini ve üzerini kapatın.
- Mayalanma süresi esnasında yoğurdunuzu 46-47°C sabit sıcaklıkta, çalkalanmadan sabit kalmasına özen gösterin.
- Ortalama 4-4,5 saat sonrasında yoğurdunuzun üzerini açın. Yoğurdu ağzı açık bir şekilde 10 dakika havalandırdıktan sonra kapatarak +4°C’de buzdolabına koyun. Yoğurt yapısının bozulmaması için çok fazla hareket ettirmemeye dikkat edin.
- Yoğurdu 1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. *(Kaynatmadan 92°‘yi geçmeyecek şekilde ısıtmaktaki amaç yoğurdun kıvamını artırırken sütün besin değerlerini korumaktır.) Âfiyet olsun.
Yoğurdu mayaladıktan sonra nasıl muhafaza etmeliyiz?
Mayaladığınız yoğurdu sıcaklığını koruması için alt kısmında kalan örtüyle çevresini ve üzerini kapatın. Mayalanma sırasında fazla suyun buharlaşması için üzerini kevgirle kapatmanız önerilir. Ortalama 4 -4,5 saat sonrasında üzerini açtığınız yoğurdu ağzı açık bir şekilde 10 dakika havalandırdıktan sonra +4℃’de buzdolabına alın. Katı kıvamlı yoğurt elde edebilmek için buzdolabında ağzı açık bir şekilde 1 gün bekletin. Fakat buzdolabının içerisinde fiziksel ve mikrobiyolojik kirlilik (küflenmiş meyve sebze vs.) olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde yoğurdunuza bulaşacaktır.
Ekşiyen yoğurtları değerlendirmek için ne yapmamız gerekir?
Ekşiyen yoğurtlarınızı süzme yoğurduna (torba yoğurt) çevirerek değerlendirebilirsiniz. Bir kaba temiz bir bezi yerleştirerek ağız kısmını açıp yoğurdu bu beze alın. Boşluk kalmayacak şekilde bezi sıkın ve bağlayın. Bez torbayı süzgece koyun. Bez torbanın üzerine tabak koyarak üzerine ağırlık yapması için dolu bir su şişesi koyabilirsiniz. Böylece yoğurdun bütün suyu akmış olacaktır. 1 gece bekletin. Süzme yoğurdunuz hazır olacaktır.
Yoğurt kaymağından tereyağı yapılır mı?
Yüksek yağ oranına sahip jersey sütümüz sizlere yüksek kalitede ve lezzette tereyağı yapma imkanı sunmaktadır. Uluova Jersey sütünün altın rengindeki tereyağını elde etmek için yoğurt kaymağını cam kavanoza alarak üzerine ılık su ekleyin ve kapağını kapatın. Kavanozu çalkalayarak ya da mikser yardımıyla karışmasını sağlayın. Kavanozun üst kısmında yağ parçacıkları oluşmaya başlayacaktır. Yağ parçacıkları bütünleşmeye başlayınca oluşan tereyağını kaşık yardımıyla alın ve soğuk suyla çıkan su berraklaşana kadar durulayın. Tereyağı sertleşene kadar ve ayranından tamamen ayrılana kadar bu işleme devam edin.
Sütünüzden kaymak yapılır mı?
Yüksek yağlı sütümüzden yüksek kalitede kaymak elde edebilirsiniz. Sütü ocakta kısık ateşte kaymak tutana kadar pişirin. Yeterince kaymak tuttuğunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kaymağı bıçak yardımıyla keserek rulo halinde sevdiklerinize sunabilirsiniz. Karşılaşacağınız kaymağa hayran kalacaksınız.
İyi güzel ve yağlı süt, ama birkaç defa kaymak tutuyor, yoğurt olmadı. Ayran gibi oldu. Neden olmuş olabilir.
Yoğurt mayalamada yaşanan sorunların birçok sebebi olabilmektedir. Süt bu sebeplerden sadece bir tanesidir. Yoğurtta düzgün bir yapı ve tat elde edebilmek için kullanacağımız mayanın niteliği ve miktarı, mayalama sıcaklığı, mayalanma süresi, bekletilme sıcaklığı gibi parametrelerin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Sütümüzün kalitesi ve mikrobiyolojik özellikleri yoğurt yapmak için son derece uygun olup yaptığımız çalışmalarla da bu uygunluk doğrulanmaktadır. Bu nedenle süt kaynaklı bir problem olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Bu durumda diğer etkenleri değerlendirmek gerekmektedir. Yoğurdun sulu olmasının başlıca sebepleri şu şekilde sıralanabilir:
- Yoğurt yapmak için kullanılan maya ekşi ve sulu olabilir.
- Yüksek sıcaklıkta mayalama yapılmış olabilir.(Önerilen 4-5 saat)
- Yoğurt mayalandıktan sonra hızlı bir şekilde soğutulmamış olabilir.
- Yoğurt yapılacak olan süt 90-92℃’ye ulaşmamış ve protein yapısı denatüre olmamış olabilir.
- Bekletilme sıcaklığı yüksek olabilir. (+4 derecede buzdolabında muhafaza edilmelidir.)
- Maya tutmayan yoğurt yapım işleminde sütü suçlu kabul edebilmek için birkaç müşteri sorunu değil topyekün müşteri sorunlarıyla karşılaşılması gerekir. Sütümüzle ilgili böyle bir durum yaşanmamaktadır. Dolayısıyla sorunun kaynağı süt olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Yoğurt mayalama konusunda sorun yaşanmaması için video ve fotoğraf destekli tarifleri pek yakında sizlerle paylaşacağız. Sütümüzün her damlasının sonuna kadar arkasındayız. Sütümüzden emin olabilirsiniz. İçiniz rahat olsun. İyi günler dileriz.
Bende çok memnunum gördüğüm en yağlı süt ve yoğurtta tutan en kalın kaymak. Yalnız ben aldığımda sütünüz pastörize süt diye kaynamaya başladığı anda ocağın altını kapatıyorum 15 dakika kaynatıp kepçe yada kaçıkla havalandırmanın nedeni nedir acaba?
Suyunu buharlaştırmak suretiyle sütün içerisindeki kuru madde oranını arttırarak daha sert ve kıvamlı yoğurt elde etmeniz için sorduğunuz işlemi tavsiye ediyoruz. Kaymağı bir yana, sütümüzün içeriği bilimsel olarak çok kıymetli ve emsalsizdir..
Tereyağınız yoğurttan mı kremadan mı yapılıyor?
Tereyağlarımız Jersey ineklerimizin sütünden, yağ oranı en az %65 olan ve içerisine yoğurt kültürü (mayası) katılarak üretilmiş pastörize kremalardan üretilmektedir.
Sütü kaynatayım mı ? Kaç derecede kaynatmalıyım ? İçindeki vitaminler ölür mü?
Hijyenine ve sağlığına büyük önem verilerek size sunulan yüksek kalitedeki jersey sütümüz, saniyeler içinde ısıtılıp, soğutulur. Bu işlemde tüm zararlı bakteriler yok olurken sütün besin değeri korunur ve besin değerlerinden ödün verilmez. Bu nedenle AB standartlarının çok üzerinde bir üretim süreciyle sizlere sunulan sütümüzü içmek için veya tatlı yapmak için kullanacaksanız kaynatmadan istediğiniz sıcaklığa getirerek gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Süt pastörize mi ? Çiğ mi?
Sütümüz pastörizedir içmek için ısıl işleme gerek yoktur. Sadece istediğiniz derecede ısıtıp içebilirsiniz.
Sütünüz günlük mü?
Evet efendim sütümüz günlük ve pastörizedir.
Şarküteride ürünün son kullanma tarihi gelmemiş yoğurtlarınız küflenmişti. Neden olabilir acaba?
Yoğurt üretimi yaparken kullandığımız sütten son ürüne kadar numuneler alarak çiftliğimizde bulunan laboratuvarımızda analizler yapıyoruz. Ek olarak üretim öncesinde ortamda ve ekipmanlarda da küf/maya analizleri yapıyoruz. Herhangi limit dışı bir değer görürsek gerekli önlemleri ve temizlik prosedürlerini uygulamadan üretime girmiyoruz. Fakat şunu da belirtmeliyiz ki küfü sıfıra indirmek mümkün değildir. Küf nemli ve sıcak ortamlarda çok hızlı üremeye meyillidir. Bu nedenle ürünlerin daima soğuk zincirinin korunması gerekmektedir. Bizler sevk olana dek yoğurtları soğuk depolarımızda uygun şartlarda muhafaza etmekte ve frigolu araçlarımızla soğuk zincir ile sevkini gerçekleştirmekteyiz. Ürünlerimizin raf ömrü şahit numuneler kullanılarak soğuk zincirinin bozulmadığı uygun koşullarda test edilmiştir. Bayii tarafında ve müşteri tarafında da soğuk zincirin korunması bu anlamda önem arz etmektedir. Bir küflenme söz konusu ise bayii tarafında veya satış gerçekleştikten sonra uygun ortamda muhafaza edilip edilmediği incelenmelidir.
Sütünüzde gluten var mı?
Sütümüzde gluten bulunmamaktadır.
Sütün yağ oranı nedir?
Sütümüzün yağ oranı %5-%6 olup , %5'in altına düşmemektedir. Zaman zaman mevsimsel değişikliklerden kaynaklı olarak %5 in üzerine çıkabilmektedir.
Sizin jersey sütünüz ile diğer jersey sütler arasında kaymak verimi farklı. Neden olur mu değişiklik?
Çiftliğimizde hayvan besleme uygulamaları uzman veterinerler ile titizlikle yapılmaktadır. Jersey ineklerimizin beslenme programları sürekli iyileştirme prensibi ile oluşturulmaktadır. Bu çalışmaların sonucunda ise sağlıklı jersey ineklerinden yüksek verim alınabilmekte, yüksek yağ ve protein oranlarına sahip sütler üretilebilmektedir. Bu nedenle sütümüzdeki yağ, protein ve kuru madde oranlarımız yüksek olup kaymak verimi de diğer jersey sütlere göre daha fazladır.
Ürünler hangi günler satış noktalarına teslim ediliyor.
Web sitemizde bulunan güncel tüm satış noktalarımızı il ve ilçe olarak eklemesini yaptık. Kendinize en yakın il ve ilçeyi seçerek güncel satış noktalarımıza ulaşabilirsiniz. https://uluovaciftligi.com/satis-noktalari
Zincir marketlerde var mı?
Şu an için İstanbul’da Biçen Mağazacılık, Boldy, Sarıyer Marketler, Mopaş, Onur Perakende, Özkuruşlar, Özdilek, Rami Karadağlar Gıda, Balıkesir’de 6N Marketleri, Bursa’da Özdilek Hipermarketleri, Kocaeli’nde Mopaş, Çanakkale’de Uysal Marketler Tekirdağ’da Dmr Gıda ile çalışmamız bulunuyor. Yeni zincir market ile çalışmalarımız başladığında sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemizden duyurusunu yapıyor olacağız. Lütfen güncel satış noktalarımızı öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin.
Fiyatlar neden bu kadar pahalı?
Ürün fiyatlarını belirlerken, sağlıklı hayvan beslenme ve bakımı, ürünlerimizin analiz ve laboratuvar giderleri, personel, ulaşım ve reklam giderleri olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu maliyetlerin dışında satış noktalarımızın da kendi maliyetlerini de ekleyerek ürünlerin son satış fiyatları belirlenmektedir.
Şarküteride ürünün son kullanma tarihi gelmemiş yoğurtlarınız küflenmişti. Neden olabilir acaba?
Ürünün saklama koşulları, ürün dayanımı konusunda en önemli kısımlardan biridir. Doğru ısıda ve doğru koşullarda saklanmaması durumunda, ürünün içinde dayanım süresini artıracak hiçbir katkı maddesi olmaması sebebiyle küflenme ile karşılaşılması mümkündür.
Bayilerde fiyat farklı olması neden? Fiyatları onlar mı belirliyor?
Her il ve ilçe için fiyat farklılıkları olabilmektedir. Satış noktalarının kendi maliyet ve giderlerini ekleyerek satış fiyatlarını belirlemektedirler.
Satışta olan ürünleriniz hangisi?
- 3 Litre Uluova A2 Jersey sütü
- 1000 g Uluova A2 Jersey Yoğurdu
- 1000 g Uluova A2 Kaymaklı Yoğurt
- 250 g Uluova A2 Dil peyniri
- 250 g Uluova A2 Çeçil Peyniri
- 250 g Uluova A2 Örgü Peyniri
- 350 g Uluova A2 Beyaz Peynir
- 600 g Uluova A2 Kaşar Peynir
- 400 g Uluova A2 Kaşar Peynir
- 150 g Uluova A2 Sade Sürme Peynir
- 150 g Uluova A2 Acılı Sürme Peynir
- 150 g Uluova A2 Zeytinli Sürme Peynir
- 150 g Uluova A2 Sarımsaklı Sürme Peynir
Sütlerinizin daha fazla dayanması için kaynatarak gönderdiğinizi söylediler. Buna gerek var mı?
Sütlerimize kaynatma işlemi uygulanmamaktadır. Çiğ sütümüzü sağlıklı ilkemiz doğrultusunda 72 derecede 15 saniye süren bir ısıtma işlemi uygulanmaktadır. Bu işlem ile sütün yapısını bozmadan, herhangi katkı maddesi kullanmadan sütte bulunan yararlı tüm kuru maddelerin (protein, vitamin, kalsiyum, vitamin vb..) ölmeden, çiğ sütte bulunan hastalık yapıcı mikroorganizmaları ve gıda yapısını bozucu diğer mikroorganizmaların yok olmasını sağlamaktır.
Evlere servis yapılıyor mu?
Üretici firma olarak evlere servisimiz ya da kargo hizmetimiz bulunmamaktadır. Web sitemizde yayınlamış olduğumuz satış noktaları bölümünde bulunan güncel satış noktaları ile iletişime geçerek eve hizmeti olan noktalardan ürün temini gerçekleştirebilirsiniz.
Kargoyla gönderim yapıyor musunuz?
Kargo ile gönderimimiz bulunmamaktadır. Ürünlerimizi satış noktalarından yada evlere servis veren bayilerimizden temin edebilirsiniz
Online alabiliyor muyuz?
Online satışımız bulunmamaktadır. Ürünlerimizi satış noktalarından yada evlere servis veren bayilerimizden ya da yemeksepeti marketten temin edebilirsiniz.
Ürünlerinizi nereden alabilirim?
Çanakkalede satış yapıyor musunuz ?
Evet Çanakkale ‘de satışlarımız mevcuttur. Size iletmiş olduğumuz linkten kendinize en yakın güncel satış noktalarımıza ulaşabilirsiniz. https://uluovaciftligi.com/satis-noktalari
Sütünüzü satmak isteriz, mümkün müdür?
Merhabalar, İletişim bilgilerinizi bizlerle paylaşabilirseniz yetkili arkadaşları sizlere yönlendirebiliriz.
Sütünüzün fiyatı maalesef bütçemizi çok aşıyor sebebi nedir?
%100 A2 proteinine sahip süt üretim maliyetlerimizin içinde yer alan hijyenik dolum ve soğuk zincir lojistiği giderlerini, siz değerli tüketicilere minimum düzeyde yansıtmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da en kaliteli A2 sütü size sunmak için yolumuza devam edeceğiz.
Günlük süt şeklinde satışınız var mı?
Bizim sütlerimiz üretildiği gün satış noktalarımıza sevk edilir ve 7 gün süre ile taze bir şekilde raf ömrü olur.
Şarküteride ürünün son kullanma tarihi gelmemiş yoğurtlarınız küflenmişti. Neden olabilir acaba?
Yoğurt üretimi yaparken kullandığımız sütten son ürüne kadar numuneler alarak çiftliğimizde bulunan laboratuvarımızda analizler yapıyoruz. Ek olarak üretim öncesinde ortamda ve ekipmanlarda da küf/maya analizleri yapıyoruz. Herhangi limit dışı bir değer görürsek gerekli önlemleri ve temizlik prosedürlerini uygulamadan üretime girmiyoruz. Fakat şunu da belirtmeliyiz ki küfü sıfıra indirmek mümkün değildir. Küf nemli ve sıcak ortamlarda çok hızlı üremeye meyillidir. Bu nedenle ürünlerin daima soğuk zincirinin korunması gerekmektedir. Bizler sevk olana dek yoğurtları soğuk depolarımızda uygun şartlarda muhafaza etmekte ve frigolu araçlarımızla soğuk zincir ile sevkini gerçekleştirmekteyiz. Ürünlerimizin raf ömrü şahit numuneler kullanılarak soğuk zincirinin bozulmadığı uygun koşullarda test edilmiştir. Bayii tarafında ve müşteri tarafında da soğuk zincirin korunması bu anlamda önem arz etmektedir. Bir küflenme söz konusu ise bayii tarafında veya satış gerçekleştikten sonra uygun ortamda muhafaza edilip edilmediği incelenmelidir.
A2 Süt ile İlgili Sorular
A2 süt Nedir?
- Merhabalar, inek sütü içeriğinde A1 ve A2 olmak üzere iki beta-kazein protein formu yer almaktadır.
- A2 süt A2-beta-kazein proteinini içeren süttür. A2 süt, diğer sütlere nispeten yüksek besin
- içeriğine sahip, sütün orjinal ilk halidir ve alışkın olduğumuz yapısı sayesinde kolay , sindirilir.
A2 nin sağlıkla ilgili faydaları nelerdir?
Merhabalar, Uluova Süt Çiftliği’nde üretilen %100 doğal ve taze A2 sütü genel sağlık ve zindeliği artırmasıyla bilinen zengin A2 protein kaynağıdır. A2 süt başta halsizlik, hazımsızlık gibi sindirim sorunları ve alerjik sorunlara neden olmamakla birlikte yapılan bilimsel araştırmalarla desteklenen diğer faydaları şu şekilde sıralanabilir;
- A2 süt; daha kolay sindirilebilir, tüketildiğinde halsizlik, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına neden olmaz
- A2 süt geleneksel süte kıyasla daha fazla prolin amino asidine sahiptir
- Zengin içeriğiyle ile çocukların büyüme ve gelişimini, yaşlıların da sağlığını olumlu yönde destekler.
- Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için ihtiyaç duyulan enerji ve besin içeriğini sağlar.
- Sporcular için ideal bir besindir, egzersiz sonrası kolay enerji kaynağı olarak tüketilebilmektedir.
A2 süt (ürün ismi) doğal mı?
A2 süt ve süt ürünlerimiz, %100 doğal, herhangi bir katkı maddesi içermeyen ve yüksek besin içeriğine sahip ürünlerdir.
Çocuğumun süte alerjisi var, sütünüzü sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim?
Merhabalar, çiftliğimiz tarafından üretilen süt herhangi bir değişime uğramamıştır. Standart sütle aynı seviyede laktoz içerir ve yayımlanmış bilimsel araştırmalar sonucunda laktoz intoleransı gözlemlenen bireylerde A2 süt tüketiminin klasik süte kıyasla daha kolay sindirim sağladığı gösterilmiş olsa da bu bireylerin doktor tavsiyesi ile tüketmeleri önerilmektedir.
A2 süt çocuklar dahil bütün aile tüketimi için uygun mudur?
Sütün orjinal ilk hali olan geleneksel A2 sütü, %100 doğal ve diğer sütlerden %25 daha fazla yağ, %20 daha fazla protein ve kalsiyum içermektedir. Zengin besin içeriğine sahip A2 sütlerimiz, tüketildiğinde herhangi bir sindirim zorluğuna neden olmamaktadır. Bundan ötürü A2 süt tüm aile bireylerinin tüketimi için uygundur.
A2 süt ürünleriniz kimler için kullanılabilir?
A2 süt ve süt ürünlerimiz, özelikle süt içtiğinde sindirim zorluğu yaşayan bireyler dahil olmak üzere tüm tüketiciler için uygundur. Klinik olarak laktoz intoleransı teşhisi konulan bireylerin doktor tavsiyesi ile tüketilmesi önerilmektedir.
A2 süt ürünleriniz laktoz içeriyor mu?
A2 süt ve süt ürünlerimiz, özelikle süt içtiğinde sindirim zorluğu yaşayan bireyler dahil olmak üzere tüm tüketiciler için uygundur. Klinik olarak laktoz intoleransı teşhisi konulan bireylerin doktor tavsiyesi ile tüketilmesi önerilmektedir.
A2 süt ürünleriniz laktoz içeriyor mu?
Evet, tüm A2 süt ürünlerimiz klasik inek sütüyle aynı miktarda laktoz içermektedir. Yayımlanmış bilimsel araştırmalar sonucunda laktoz intoleransı gözlemlenen bireylerde A2 süt tüketiminin klasik süte kıyasla daha az sindirim zorluğuna sebep olduğu gösterilmiş olsa da bu bireylerin doktor tavsiyesi ile tüketmeleri önerilmektedir.
A2 Sütünüzün sporculara faydası nedir?
Merhabalar, Sporcular üzerine gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar sonucunda A2 sütün, kas fonksiyonlarının azalmasını sınırlandırdığı ve iyileşme sürecini hızlandırdığı gözlemlenmiştir. Bunun sonucunda, alternatif bir destekleyici olarak A2 sütün kullanılabileceği belirtilmiştir.
İneklerinizin %100 A2 süt verdiğini neye dayanarak söylüyorsunuz?
Uluova Çiftliği’nde bulunan ineklerin %100 A2 protein içermesi genetik analiz temellerine dayanmaktadır. Çiftliğimizde uygun teknikler kullanılarak her bir ineğin genetik araştırması yapılmaktadır. Tarafımızca gerçekleştirilen araştırma sonuçları TÜBİTAK tarafından onaylandıktan sonra yalnızca A2 protein içeren inekler seçilmekte ve sütleri siz değerli müşterilerimize ulaştırılmaktadır.
A2 yi açıklar mısınız? Kazein 2 mi? İneklerin cinsleri nedir?
A2 sütü A2 inek üretir. A2 inek genetiği mutasyonla değişip bozulmamış inektir. A2 süt sütün orjinali, sütün protein açısından mutasyonla bozulmamış aslıdır. Dünyanın medeni kesimi bu sütü tanır bilir ve başka süt kullanmaz. İneklerimizin A2 olduğu TÜBİTAK tarafından incelenir, onaylanır. Biz ülkemizin akreditasyonu olan, belgeli ispatlı delilli tek A2 sütünü üretip satmaktayız.
Alerjisi olan sizin sütü içebilir mi?
A2 süt ve süt ürünlerimiz, özelikle süt içtiğinde sindirim zorluğu yaşayan bireyler dahil olmak üzere tüm tüketiciler için uygundur. Klinik olarak laktoz intoleransı teşhisi konulan bireylerin doktor tavsiyesi ile tüketilmesi önerilmektedir.
Hamileler sütünüzü içebilir mi?
Sütünüzü bebeklere verebilir miyiz ?
Çiflik Üretimi - Sertifika ile İlgili Sorular
ARİ’ lik ne demektir?
Ülkemizde yaygın olarak görülen sığır tüberkülozu, sığır, koyun, keçi brusellozu ile etkin mücadele edilebilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen bu hastalıklardan halk sağlığının korunması amacı ile hastalıktan ari işletme desteklemesi uygulanmaktadır. Hayvan sağlığının korunması yanında kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesi sağlanmaktadır. 2012/21 sayılı Hastalıktan Ari İşletmeler ve Onaylı Çiftlikler Genelgesi kapsamında başvuru yapan yetiştiricilerin işletmeleri için yapılan incelemeler sonucu “Hastalıktan Ari” sertifikasını almaya hak kazanılır.
Etiketinizde kullandığınız “iyi tarım” ne anlama geliyor?
İyi Tarım Uygulamaları; Çevre, insan, havyan sağlığına zarar vermeyen bir üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenelebilirlik ve sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim şeklidir.
Hayvanlara GDO lu yem veriyor musunuz?
Evet tüm süt üreticileri gibi bizde soya, mısır gibi Türkiye’de üretilen ve ithalatına izin verilen gen hatlarını içeren yem hammaddelerini veriyoruz. Verilen yemler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetleniyor.
Hamile hayvanların sütünü mü sağıyorsunuz?
Süt üretiminin sürekliliği için ineklerin yılda bir defa buzağılaması gerekmektedir. İneklerin gebeliklerinin son 2 ayı boyunca sütleri sağılmamaktadır.
Kolostrumu buzağının içmesi gerekmiyor mu?
Yeni buzağılayan bir inek buzağısının ihtiyacının çok daha fazlasını üretiyor. Buzağı içmesi gereken ihtiyacı olan kolostromu ziyadesi ile afiyetle içiyor😊
Jersey ile Holstein arasındaki fark nedir?
Jerseyler Holstein’lara göre daha küçük bir inek ırkı, süt yapısı Jerseylerde Holstein’lara göre oransal farklar içeriyor. Jerseyler süt yapısı gereği oransal olarak yağ, protein, kuru madde, vitaminleri daha yoğun içeriyor.
Hamile ineklerin Hormonlu sütünü mü sağıyorsunuz?
Fizyolojik olarak inek ve diğer canlıların vücutlarında yaşamsal olayların devamını sağlamak için gereken protein yapısına sahip hormonlar salgılanır. Bu hormonlar vücuttan çeşitli yollar ile atılır ya da vücut içerisinde görevleri bittiğinde parçalanırlar. Bu hormonların et süt yumurta gibi hayvansal gıdalar ile insan vücudunda yaptığı değişimler sınırlı dereceleridir.
Hayvanlarınız yerli ırk mı ?
Sığırların milattan önce 5000 ile 6000 yıllarında Anadolu’da evcilleştirildiği ve buradan dünyanın diğer bölgelerine yayıldığı kabul edilmektedir. Bugün dünyada yaklaşık olarak 300 sığır ırkının var olduğu ve bu ırkların Bostaurus primigenius ve Bostaurus brachyceros yabani formlarından köken aldığı bildirilmektedir. Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Afriaka’da yaygın olarak bulunan Bostaurus primigenius formunda orjin olan sığır ırkları arasında Holstein ve Boz step ırkları yer almaktadır. Jersey İsviçre esmeri ve Anadolu’nun yerli ırkları Avrupa’nın yerleşik sığır ırklarının köken aldığı Bostaurus brachyceros grubuna dahil edilmektedir.
Süt arttırıcı kimyasal yemler ineklerinize yediriyor musunuz? İneklerin beslenmesi doğal mı, antibiyotik kullanıyor musunuz?
İşletmemizde; ineklerimizin beslenmesinde kullandığımız yemler geleneksel tarım metotları ile üretilir. Kesinlikle antibiyotikli yem katkıları veya öncelikle insan sağlına zararlı hiçbir madde kullanmıyoruz. Sadece hastalıktan Ari Çiftlik sertifikasına sahip olan çiftliklerin sahip olabildiği Avrupa Birliği normlarına uygun onaylı çiftliklerde “ulusal kalıntı izleme” programı dahilinde orman ve tarım bakanlığı tarafından düzenli olarak sütümüz analiz edilmektedir. Ayrıca sütlerimizi üreten ineklerimizin Beta Casein A2 ürettiğinin testleri TÜBİTAK MAM tarafından onaylanmaktadır. Çiftliğimizdeki üretimi yakından görmeniz ve bizi daha yakından tanımanız için sizi çiftliğimizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.
Simental ve Holstein’a göre Jersey’in sütü gerçekten çok daha fazla lezzetli. Fakat tüm bu yabancı ırkların bizim coğrafyamıza uyum sağlayamadıkları için sık sık hastalandıkları ve bu nedenle antibiyotik kullanımının kaçınılmaz olduğu söyleniyor. Siz bu sorunu nasıl çözdünüz? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Yerli ırklar maalesef daha çok hastalanmaktalar. Jersey ırkı Karadeniz’in sarı kız dediği çokça beğenerek uzun yıllardır yararlandığı, sütünden Trabzon tereyağının yapıldığı muhteşem ırktır. Bizdeki Jerseylerin farkı ise GTPI değerler taşımasıdır. Yani sürülerimiz yüksek genetikli seçkin sığırlardan oluşmaktadır. Yüksek genetiğin bir özelliği de hayvanın genetik kalitesinin özelliği sebebiyle kolay hasta olmamasıdır. Tıpkı insanlar gibi! İnsanlarda bazı hastalıklar nasıl soydan kalıtımsal olarak ana babadan evlada geçiyorsa, nasıl doktor hastaya âilede anne baba soy bağı olan yakınlarda şikayetçi olunan hastalık öyküsünü soruluyorsa bu da öyle bir durum. Uluova Çiftliği Dünyadaki yüksek ve özel genetik çiftliklerden biridir. Amerika’daki kıymetli genetik değerlerle yarışan ülkemizdeki tek çiftlik Uluova Çiftliği’dir. Genetik değer canlının zırhıdır. Biz bu ve bunun gibi birçok değeri bir araya getirerek kurmuş olduğumuz kıymetli sistem sayesinde hastalıklara karşı koyabiliyoruz.
Sütlerinizi kullanıyorum çok memnunum ancak hangi yemler kullanılıyor GDO ve Ağır metal sertifikalarınız var mı?
Hastalıklardan Ariyiz, iyi tarım sertifikasıyla üretim yapıyoruz. AB onayımız var. Türkiye’nin ilk ve tek TSE li sütçüsüyüz. TÜBİTAK ve 18 Mart üniversitesi işbirliği ile sağlık açısından mükemmel değerde %100 A2 süt üretiyoruz. Ağır metal olarak Paslanmaz krom Çelik sağlık normunda Müeller marka dünyanın en iyi süt tankına sahibiz. Başkaca ağır metalle işimiz olmaz. Pardon kendi yemimizi ürettiğimiz için tarım makinalarımız var..! Onlar da çok ağır ve metal.
A2 tip kazein proteini yani keçi koyun manda ve işte jersey cinsi ineklerdeki gibi ve tabi anne sütü de a2 tip olması yanında bu hayvanlar suni döllenme ile mi döllendiriliyor, süt yemi verilerek mi sütleri arttırılıyor, antibiyotik iğne vuruluyorlar mı…gibi soruların cevabı da çok çok önemli?
Önüne gelen her inekle ilişkiye giren boğa ile çiftleşmeyi ineklerimiz tercih etmiyor. Çünkü böyle durumlar da insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da cinsel yolla bulaşan hastalıklara tutulup antibiyotiğe muhtaç olunuyor. Uzun lafın kısası; sosyal medyada yazmak kolay! Meraklarınızı tümden garantili biçimde giderebileceğiniz tek yol sütümüzü en kıymetli laboratuvarlarda analiz ettirmenizdir. Sütümüz siz her şeyi doğrusuyla söyleyecektir. Sütümüzün son damlasına kadar arkasındayız. Sütümüz gururumuzdur. Afiyet olsun ..Şifa olsun..
Sertifikalar soruluyor. ( Helal sertifikası var mı? Ari işletme sertifikası var mı vb. )
Uluova Çiftliği, yemden süte, üretim, yönetim ve hayvan bakım kalitelerini gösteren tüm sertifikalara sahiptir. Ulusal sertifikaların yanı sıra Türkiye’de ilk kez uluslararası “hayvan refahı” sertifikası alan çiftliktir. Çiftliğimizin sertifikaları şunlardır: AB’YE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İHRACATI AMAÇLI BAKANLIĞIMIZCA ONAYLI SÜT ÇİFTLİKLERİ, Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası, Helal Belgesi, İSO 9001 2015, İyi Tarım Uygulamaları, Kosher Belgesi, TSE uygunluk belgesi, KVKK Belgesi, Certified Humane Certificate of Certification, Sıfır Atık Belgesi.
Çiftliğiniz nerede?
Çiftliğimiz Troya topraklarının tam üzerinde Çanakkale’nin Üvecik Köyündedir.